top of page

Τι να ΜΗΝ κάνεις όταν θέλεις να ξεκινήσεις δίαιτα.Και μόνο στο άκουσμα της λέξης <<δίαιτα>>, όλοι έχουν άποψη και δικές τους συμβουλές ή ακόμα και μυστικά, αν είσαι τυχερός να μοιραστούν μαζί σου.


Οι διατροφικές συμβουλές από το διαδίκτυο ή τους γύρω μας, όχι μόνο θετικά αποτελέσματα δεν έχουν, αλλά υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων, οι οποίοι είχαν αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική τους υγεία.

Πάμε να δούμε τις πιο γνωστές <<συμβουλές>> που σίγουρα έχετε ακούσει όλοι πριν ξεκινήσετε μία δίαιτα.
Φάε τώρα που μπορείς γιατί από αύριοοοο..

Πόσες φορές το έχουμε ακούσει αυτό; Απ΄τη μια το καταλαβαίνω γιατί παλιά σχεδόν όλες οι δίαιτες ήταν πολύ αυστηρές με περιορισμό ή και αποκλεισμό πολλών τροφίμων, με αποτέλεσμα όταν κάποιος σκόπευε να μπει σε πρόγραμμα, επειδή ήξερε ότι θα στερηθεί πολλά, εκμεταλλευόταν και την τελευταία ευκαιρία τρώγοντας τεράστιες ποσότητες των <<απαγορευμένων τροφίμων>>.


Ευτυχώς πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι πτυχιούχοι Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι δεν παρέχουν δίαιτες εξπρές και ανέφικτες, ούτε ένα χαρτί το οποίο αν το ακολουθήσετε πιστά θα χάσετε το βάρος που επιθυμείτε. Ο Διαιτολόγος είναι εκπαιδευτής. Σας παρέχει διατροφική εκπαίδευση και ανάλογα με τις ανάγκες σας, διαμορφώνει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.Googlaρε διάσημες δίαιτες ή δίαιτες Διασήμων.

Υπάρχουν άπειρες δίαιτες. ΑΠΕΙΡΕΣ. Δίαιτες που υπόσχονται θαύματα χωρίς κόπο. Δίαιτες που έκανε ένας γνωστός γνωστού και έχασε 20κιλά σε ένα μήνα!

Αλλά ανάθεμα αν τον έχει ρωτήσει κανείς αυτόν τον γνωστό μετά από αυτή τη δίαιτα, πως είναι η υγεία του, αν έχει αυτοπεποίθηση, αν αγαπάει το σώμα του, αν είναι καλά βρε αδερφέ!

Αυτό που δεν βλέπει κανείς είναι ότι συνήθως όσο γρήγορα φεύγουν αυτά τα κιλά τόσο γρήγορα ξαναμπαίνουν. Ειδικά μετά από επαναλαμβανόμενες αυξομειώσεις σωματικού βάρους (το φαινόμενο γιο-γιο), το λίπος αυξάνεται, ο βασικός μεταβολισμός μειώνεται και οι μελλοντικές προσπάθειες για απώλεια βάρους δύσκολα αποφέρουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα.Καλέ γιατί να πας σε Διαιτολόγο; Θα σου πω τι έκανα εγώ. Να πάρε και τις δίαιτες μου.

Όλοι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις δίαιτες των φίλων μας. Το θέμα είναι ότι αυτές οι δίαιτες ίσως να μην καλύπτουν τις διατροφικές σας ανάγκες, τις διατροφικές σας συνήθειες, τις προτιμήσεις σας στα τρόφιμα και γενικά τον τρόπο ζωής σας. Πολλές φορές ίσως είναι και επικίνδυνες για την υγεία σας.Σταμάτα να τρως τα Χ,Ψ τρόφιμα και θα χάσεις γρήγορα βάρος.

Πολύ συχνά κατηγοριοποιούνται τρόφιμα για πρόκληση αύξησης βάρους ή ακόμα και σαμποτάζ της προσπάθειας για απώλεια αυτού. Πόσος κόσμος έχει αφαιρέσει απ΄τη διατροφή του το ψωμί ακόμα και την μπανάνα, γιατί διάβασε ότι παχαίνουν;

Αυτός ο μύθος πρέπει να σταματήσει εδώ! Κανένα τρόφιμο από μόνο του δεν μπορεί να σε παχύνει ούτε και να σε αδυνατίσει!

Αν υπήρχαν μαγικά τρόφιμα οι Επιστήμονες της Διατροφής θα είχαν θεραπεύσει μια για πάντα την νόσο της παχυσαρκίας αλλά και του υποσιτισμού.

Γι΄αυτό σας παρακαλώ δώστε άφεση αμαρτιών στο καημένο το ψωμάκι και επισκεφθείτε έναν πτυχιούχο Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας παρέχοντας σας τις απαραίτητες γνώσεις περί Διατροφής, αποφεύγοντας έτσι τις παγίδες με τα <<μαγικά μαντζούνια>>.


Μην εμπιστεύεστε την υγεία σας δεξιά και αριστερά. Εμπιστευθείτε μόνο αδειούχους Διαιτολόγους-Διατροφολόγους.


|mat.Nutrition

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page